Wie reizen denkt, denkt Floortje Dessing. En zeg nou eerlijk, je zou toch wel heel graag eens in haar schoenen willen staan? Er is geen plek op deze aardbol waar ze (nog) niet geweest is. In haar programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ reist Floortje naar de vérste uithoeken om mensen te bezoeken die ervoor kiezen om op zo’n afgelegen plek te wonen. Vanuit passie, vanuit overtuiging of simpelweg omdat zij hun hart volgen. Floortje ontmoet mensen met bijzondere verhalen en doet unieke ervaringen op.

Floortje Dessing is voor mij een inspiratie- en energiebron. Zij is een ware wereldreiziger en bekwame vakvrouw. Vorig jaar heeft Floortje met het reisprogramma de Gouden Televizier-Ring gewonnen en begin dit jaar is ze door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar. Volgens het vakblad is 2016 voor Floortje “een droomjaar waarin veel puzzelstukjes op de juiste plek vielen en ze bijna ongemerkt een unieke status heeft verworven. Floortje heeft het fenomeen reisprogramma hoogstpersoonlijk tot eigen genre ontwikkeld.”

“Het moeilijkste is dat je je eigen koers moet varen en daar aan vast moet houden”

Al geeft Floortje zelf aan dat ze eerst ‘ongelooflijk slechte’ televisie maakte. “Als ik mezelf zo terug zie dan denk ik: wat heerlijk als je jong bent en dat je gewoon ongelooflijk slechte televisie kan maken.” Ze is het presenteren van reisprogramma’s echt als een vak gaan zien. “Je kunt het niet maar even doen. Je moet het voelen, willen en je moet er gewoon voor leven.” Inmiddels heeft ze geleerd wat de grootste uitdaging is binnen haar vak. “Het moeilijkste als je presenteert op televisie is dat je je eigen koers moet varen en daar aan vast moet houden.”

In haar werk stelt Floortje grote doelen, zet ze koers naar verre bestemmingen en zoekt ze letterlijk en figuurlijk grenzen op. Is dat ook niet de kerngedachte van continu verbeteren, lean? Een manier van werken waarbij je elke dag blijft zoeken naar verbetering, om zo dichterbij je ideale of perfecte situatie, True North, te komen. Een mentaliteit, niet aan leeftijd of functie gebonden, die je uitdaagt, laat experimenteren, doet verwonderen en bovenal leren, verbeteren, groeien. Fouten maken hoort daarbij, al vermijden we die liever. Alleen door te falen kun je leren en beter worden. Breng het beste in jezelf naar boven. Houd plezier in de dingen die je doet en blijf volledig toegewijd aan je (reis)doel. Grote kans dat het je tot bijzondere prestaties en grote successen leidt.

Om je te inspireren hierbij de meest onvergetelijke reismomenten van Floortje op een rijtje: http://vara.nl/artikel/de-meest-bijzonder-bestemmingen-van-floortje-dessing-omroepvrouw-van-het-jaar. Wat worden jouw onvergetelijke reismomenten?